Op 1 september 1972 stapte Douwe Posthuma de Kamer van Koophandel binnen om zijn onderneming “Bouwbedrijf D. Posthuma” op te starten. Net buiten Sneek in het dorp Scharnegoutum werd begonnen met een kleine loods als opslaglocatie. Vanwege de concurrentie in het dorp bleef het in eerste instantie veelal bij onderhoudswerk maar naarmate de bekendheid van dit nieuwe bedrijf groter werd stapelden de diverse opdrachten zich op.


Het bouwbedrijf groeide gestaag en zo ook de verschillende projecten; vele ligboxenstallen rondom Scharnegoutum welke de laatste jaren vervangen zijn of een upgrade hebben gehad zijn door Bouwbedrijf D. Posthuma in het verleden gerealiseerd. Ook de woningmarkt bleek veel werk op te leveren door in eigen beheer de bekende “premie-A”-woningen te bouwen en verkopen. Daarnaast bleef het traditionele onderhoudswerk, utiliteitsbouw en de exclusievere woningbouw goed doorlopen zodat het bedrijf tijdens de hoogtijdagen bijna 30 werknemers had.


In 1982 werd besloten om een loods aan de Trekdyk in Scharnegoutum in te richten als doe-het-zelf winkel om in te spelen op de particuliere behoefte om te “klussen”. Naast het bouwbedrijf werd dus een bouwmarkt geopend en dit bleek een gouden greep te zijn in deze lastige economische periode. Na verloop van tijd bleek deze locatie te klein om Bouwmarkt 82 te exploiteren en werd er besloten om samen met het bouwbedrijf te verhuizen naar het nieuwe industrieterrein De Hemmen I aan de westkant van Sneek.


Deze nieuwe locatie zorgde indirect voor een vergroot klantengebied voor het bouwbedrijf en leverde jarenlang projecten op in de utiliteits- en woningbouw. Zo werd bouwen in “eigen beheer” een serieuze aangelegenheid door de ontwikkeling van de bouwmarkt in Sneek, na deze KARWEI volgden er al snel een bouwmarkt in Bolsward, Franeker en Joure. Door deze uitbreidingen ontstond de Posthuma Groep met als onderdelen het bouwbedrijf en de verschillende bouwmarkten. De nieuwe bedrijfspanden, uitbreidingen en het onderhoud ervan werd allemaal in eigen beheer uitgevoerd.


De afgelopen jaren is de Posthuma Groep gegroeid naar een bouwbedrijf, 28 KARWEI bouwmarkten, 7 GAMMA bouwmarkten en een Vastgoed-afdeling. Bouwbedrijf D. Posthuma is verantwoordelijk voor het merendeel van de eigen bedrijfspanden en heeft stevig aan de weg getimmerd in deze sector door ook voor concullega’s bouwmarkten te realiseren. Door de pittige economische tijden heeft de aannemerij een tandje terug moeten schakelen maar dankzij de vele vaste klanten is het bedrijf altijd door blijven draaien. Naast de vele bouwmarkten zijn er enkele woningen, woninguitbreidingen, utiliteitsgebouwen en agrarische projecten gerealiseerd, uiteraard loopt ook het onderhoudswerk, zowel particulier als zakelijk als een rode draad door het bedrijf.


In 2006 is besloten om het bouwbedrijf te verhuizen naar industrieterrein De Hemmen II naast de KARWEI-vestiging waar tevens de Posthuma Groep gehuisvest is. Inmiddels schommelt de bezetting van het bouwbedrijf rond de 8 werknemers welke bij tijd en wijle aangevuld wordt met leerlingen van Bouwmensen om de toekomst van de bouw te waarborgen.